top of page
Strand zonsondergang

Masterclasses & Seminars

Evenwichtig Leven

Zielen Seminars zijn ontstaan vanuit het idee dat een gezond, evenwichtig en spiritueel leven drie onmisbare ingrediënten bevat:

  1. Zielenbewustzijn (je bewust te zijn van je oorspronkelijke spirituele zelf en zielsbewust te leven);

  2. Zielskracht (je dagelijks op te laden door een spirituele verbinding met God als Bron;)

  3. Leven vanuit de ziel (te leven vanuit een geweldloze visie en met besef van rechtvaardig handelen)

Meditatie

Bovenstaande aspecten vormen het hart en de essentie v die door het Boeddhisme worden gegeven – bestaande uit spirituele kennis en praktische beoefening van een open-ogen-meditatie waarbij geen gebruik gemaakt wordt van specifieke lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken of mantra’s.

Thema’s die behandeld worden tijdens de cursus zijn: de ziel, God, reïncarnatie, de wet van karma, spirituele dimensies van ruimte, de eeuwige kringloop van tijd, de levensboom van de verschillende religieuze tradities, en acht spirituele krachten die je dagelijkse praktijk waardevol en waarheidsgetrouw maken.

Spiritueel bewust te zijn betekent dat je je niet langer verliest in angst of afkeer of zwelgt in zelfmedelijden. Je loopt niet weg voor moeilijkheden of verantwoordelijkheden maar je handelt vanuit inzicht in het effect van je handelen. Deze geaarde vorm van spiritualiteit verwijdert illusies over de schaarste en af gescheidenheid van je bestaan en brengt je terug naar je volledigheid. Je gaat boven macht en onmacht uit en leeft vanuit authentiek en spiritueel zelfbewustzijn met vrede, liefde en geluk.

Seminars worden op maatwerk gemaakt voor het bedrijfsleven en kleine groepen.

Zielsbewustzijn – Seminar 1

zonsondergang

In deze Zielsbewustzijn seminar oefenen we, door middel van concentratie, visualisatie en meditatie, het zielsbewustzijn te vergroten en een praktische relatie met God te ontwikkelen.

Golven op de Rotsen

Zielskracht – Seminar 2

In deze Zielskracht seminar maak je kennis met deze spirituele krachten en leer je hun specifieke betekenis en onderlinge samenhang begrijpen.

 

Inzicht in de wet van karma (oorzaak en gevolg van ons handelen) zorgt ervoor dat deze krachten tot waardevolle bondgenoten worden in de verschillende fases van je leven.

Leven vanuit de ziel – Seminar 3

Een bewustere levenswijze is essentieel voor het ontstaan een harmonieuze samenleving waar eenieder volledig tot zijn recht komt.

Grondbeginselen voor deze nieuwe realiteit zijn een schone denktrant, zuivere gevoelens, een geweldloze visie en rechtvaardig handelen.

Het oppervlak aanraken
Oceaan

Spiritueel ontwaken

In deze Zielsbewustzijn seminar oefenen we, door middel van concentratie, visualisatie en meditatie, het zielsbewustzijn te vergroten en een praktische relatie met God te ontwikkelen.

bottom of page