top of page

Afscheid nemenLiefde………


Ik hoor het hem nog zeggen….. Het is juist dat je meer van elkaar gaat houden.


Ze nemen afscheid van elkaar, de vrouw is ernstig ziek en weet dat haar einde, de laatste dag in haar leven nadert.


Alles wat ze nu samen doen is de laatste keer, ze willen het allemaal nogmaals meemaken. Al hun bekende plaatsen, vakanties ect.


Maar het leven heeft andere plannen met hun. Ze moeten elkaar loslaten, elkaar niet meer voelen, elkaar niet meer….. Het proces gaat harder als iedereen denkt.


Ik geloof dat dit een van de zwaarste momenten zijn in het leven. Weten dat je over een tijdje elkaar niet meer kan zien, voelen, ruiken, liefhebben ect.


Je laatste stukje intens met elkaar delen, hoe zal het zijn als die ander er niet meer is. Hoe zal het zijn als de ander je niet meer kan steunen in al je verdriet. Je alleen achter blijft en de ander er niet meer in menselijke vormen om je heen is en zal zijn.

Hoe zal het zijn.


Ik denk dat op deze momenten de Liefde op zijn zuiverst is, de liefde de juiste kristallen en zuiverheid draagt die het nooit van tevoren heeft gehad. Juist omdat het einde de kracht van de liefde zijn ware inhoud laat zien, voelen en de totale liefde omvat


Je kan op deze momenten, je negatieve ervaringen loslaten, de kracht van de ander in zijn juiste vorm ontmoeten, Ik denk dat dit wederzijds is en zal zijn.


Het zijn de kristallen met zijn puurheid die de mens dan in zich zal zien en ontmoeten.

Het maakt het afscheid intens rijk, zodat je later als de ander er niet meer is of zal zijn je terug kunt pakken vanuit die intense zuivere liefde naar de mooiste momenten van het samenzijn.

Althans zo ervaar ik dat,

bottom of page