top of page

“ONTKNOPING”
Er stond in mijn agenda een afspraak met een jongen van 14 jaar.

Samen met zijn moeder zou hij mij bezoeken.


De jongen Ruud, zo noem ik hem maar even, was zeer sensitief en had een hechte band met zijn moeder.


Ruud kwam bij me voor zijn gevoel en hoe hij ermee om moest gaan. Vooral nu hij in de pubertijd zit had hij veel last van zijn sensitief vermogen.


Iets wat ik wel vaker tegen kwam bij sensitieve tieners.

Maar toen ik hem voor het eerst zag, zag ik nog meer; Het beschermende van Ruud naar zijn moeder. Dat was vooral de angel van zijn probleem. Hij kon moeilijk zijn moeder loslaten en had een groot gevoel van bescherming, zorg voor haar.


Ik zag dat er tijdens de zwangerschap iets gebeurd was waardoor Ruud dit gedrag ontwikkeld had voor zijn moeder.

Dus ging ik vragen stellen.


Hoe is de zwangerschap van Ruud geweest; Eigenlijk heel erg goed, zei de moeder.


Maar heeft u geen vervelende dingen ervaren; want ik zie een blokkade op de zwangerschap liggen.


Nu is mijn ervaring dat mensen pijnlijke dingen wegzetten in hun systeem, dus na duwen en trekken, zei de moeder van Ruud;


Ik heb een operatie gehad tijdens de zwangerschap, ik was dat helemaal vergeten.


Kunnen we samen eens teruggaan naar de zwangerschap met de operatie.


En ik zoemde in op deze tijd. Terugkijkend zag ik de baby reageren terwijl de moeder geopereerd werd. En het viel me op dat de baby zijn gezicht had afgewend van alles wat er met zijn moeder gebeurde. Ook voelde en zag ik de zorg van de moeder voor het ongeboren kind. En omdat het ongeboren kind een sensitief vermogen met zich meedroeg, was dat wat met zijn moeder gebeurde, voor hem erg heftig. Hij ervaarde de emoties en zorg van zijn moeder in de baarmoeder en zo ontstond er bij hem een probleem.


Dus benoemde ik tijdens mijn consult de beelden en emoties die ik bij beiden zag en maakte er een ontkoppeling in los. Verzachte de emoties door mijn energie en legde om de heftige pijnplek een energetisch lichtveld.


Liet zowel de moeder als Ruud de operatie opnieuw beleven, maar nu met veel vertrouwen en Liefde. Zo haalde ik de angel bij beiden eruit.


Ruud had tijdens de operatie de zorg op zich genomen om goed voor zijn moeder te zorgen, haar te beschermen. Dat was heel lief van hem, maar ondanks dat hij sensitief is mag hij ook kind zijn, ook al is dat vaak toch al moeilijk.


Ik had met toestemming van beiden opnieuw de navelstreng doorgeknipt en beiden ervaarde meer ruimte voor zichzelf.


Ik liet ze met elkaar knuffelen en we keuvelde nog wat na over de tienertijd en hoe je goed voor jezelf kon zorgen.


Tijdens de consulten met sensitieve kinderen valt het me steeds weer op hoe wijs ze zijn. Je kan een zeer volwassen gesprek met ze voeren en de antwoorden die je van ze krijgt, toveren een lach op mijn gezicht.


Er rolde wat traantjes tijdens dit consult en de moeder van Ruud had nooit het gevoel gehad dat deze operatie tijdens de zwangerschap zo’n invloed op beiden had.


We namen afscheid en ik weet dat ik beiden weer terugzie bij me op de praktijk. Ben benieuwd wat voor een vraag Ruud dan voor me heeft.


De geest is erg sterk en kan zeker zorgen voor veel problemen bij onverwerkte emoties. Vooral bij sensitieve personen komen emoties nog heftiger binnen als bij gewone mensen.


Het zijn knoopjes in het levensproces die kunnen oplopen bij grotere onverwerkte emoties. Door ze op te sporen en ze te vertalen naar de ontvanger en eigenaar van de emoties, ontstaat er ruimte voor innerlijke groei. Leren de mensen zichzelf meer kennen en ontdekken.


Ikzelf vind het altijd boeiend om te zien en te ervaren wat het doet met mensen en de veranderingen wat het geeft in het levensproces.


Men leert hierdoor veel van zichzelf en van anderen.


Emoties is leren en groeien naar je innerlijke zelf.


Leef je leven!

bottom of page