top of page
Oceaan

Masterclasses & Seminars

Spiritueel ontwaken - Seminar 4

Persoonlijke groei en in contact komen met ons ware zelf is een belangrijk onderdeel van ons leven. We zouden nooit moeten stoppen met onszelf ontwikkelen.

 

Ben jij spiritueel aan het ontwaken?

 

Fase 1: de verandering

Ben je op het punt in je leven waarop je je meer bewust wordt van je gevoeligheden? Besteed je veel tijd aan het observeren van mensen hun acties, toon en lichaamstaal? Dan bevindt je je waarschijnlijk in de eerste fase van spirituele ontwaking. Deze fase begint zodra je simpelweg je ogen opent voor wat er om je heen is en je begint met het waarnemen van veranderende energie.

 

Fase 2: de verschuiving

Hoe meer je observeert, hoe meer je op zal merken dat je dagelijkse gedrag verandert. In de tweede fase wordt je je meer bewust van je energie, je bijdrage aan je gemeenschap en hoe je anderen energetisch raakt. Er vindt een verschuiving plaats om vriendelijker, geduldiger, attenter en behulpzaam voor degenen om je heen te zijn. Je wilt een betere persoon worden.

 

Fase 3: de zoekopdracht

In de derde fase begint je ziel te rammelen van de honger. Je hunkert naar ziel-bevredigende informatie en zoekt spirituele verlichting. Je gaat op zoek naar video’s, boeken of cursussen die je helpen om je ziel te ontwikkelen en je spirituele, New Age, holistische wijsheid geven.

 

Fase 4: het verlangen

Je gebruikelijke verlangen om jezelf af te leiden met materiële items, alcohol en feesten lijkt van de ene op de andere dag te verdwijnen. Ook ben je nu meer geneigd om de natuur in te gaan en tijd te besteden aan schrijven, lezen, het doen van yoga en mediteren. Je begint jezelf te omringen met gelijkgestemde zien. Het lijkt bijna op een zuiveringsproces waarbij je je leven reinigt van alles en iedereen die je niet langer dient.

 

Fase 5: de opening

Wanneer je je opent, begin je echt te accepteren waar je bent en waarom je daar bent. Je wordt zo oplettend van de veranderingen in je leven dat je ook openstaat voor het verwelkomen van meer verandering. Degenen die verandering verwelkomen, zijn in een goede gemoedstoestand en een geweldige zielstoestand. In de laatste fase leer je dat iedere verandering, verschuiving en verlangen onderweg je dieper in je ziel brengt. Je begrijpt dat alles een grotere betekenis heeft en staat open voor alles wat je pad kruist. Je bent verbonden geraakt met het doel van je ziel.

Seminars worden op maatwerk gemaakt voor het bedrijfsleven en kleine groepen.

bottom of page